Мінімальне замовлення 750 грн
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Моє замовлення
Каталог
Укр

Вершкове масло

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

 

Чим корисне вершкове масло

Споживачі для щоденного вживання часто обирають молочні продукти. Вони мають високу поживну цінність, є джерелом білка, кальцію, вітамінів, позитивно впливають на здоров’я кісток, покращують імунітет та процеси травлення. Особливо популярне вершкове масло, яке споживають у чистому вигляді, додають до різноманітних страв.

Натуральний молочний продукт виготовляється з вершків, які збивають до утворення жиру. Справжнє масло вершкове повинно мати однорідну ніжну консистенцію та приємний вершковий смак, жирність – не менше 82,5%. У його складі не має бути рослинних добавок чи консервантів, лише вершки коров’ячого молока. 

Продукт є джерелом легкозасвоюваного молочного жиру, жиророзчинних вітамінів A, E, D та K, кальцію, фосфору та інших мікроелементів в невеликій кількості. Його помірне споживання корисне, особливо для дітей, людей з підвищеними енергетичними потребами. Молочні жири швидко дають енергію, сприяють нормальному функціонуванню нервової системи, а також вони необхідні для синтезу статевих гормонів.

Використання масла вершкового в кулінарії

Продукт надає стравам ніжної консистенції, покращує смак та аромат. Основні способи застосування вершкового масла:

  • Випічка. Додавання у тісто до печива, кексів, тортів дає змогу отримати ніжну, розсипчасту текстуру. Пісочне тісто завдяки високому вмісту жиру стає більш хрустким. 

  • Смаження, тушкування. Вершкове масло використовується для обсмажування овочів, м'яса. Воно додає стравам приємного аромату та ніжності. Для підвищення точки димлення під час обсмажування можна додавати рослинну олію.

  • Соуси. Продукт є основою багатьох класичних соусів (бешамель, голландський). Використовується для обсмажування борошна, спецій, овочів. Також його додають охолодженим у вже готовий теплий соус, що сприяє загущенню, робить текстуру блискучою, шовковистою.

Популярним сніданком чи перекусом є бутерброди з вершковим маслом у поєднанні з ковбасою, сиром чи рибою. Також його додають до картопляного пюре, каш для покращення смаку і консистенції. Продукт є основою масляних кремів для тортів і десертів в комбінації з цукром, яйцями та іншими інгредієнтами.

Види вершкового масла та особливості вибору

Основним критерієм, на який потрібно звертати увагу під час вибору, є вміст жиру:

  • 72,5% – найбільш популярний серед споживачів варіант з м’яким смаком і ніжною текстурою. Підходить для щоденного вживання.

  • 82–82,5% – вважається найякіснішим, має насичений смак, використовується для бутербродів, випічки, смаження, приготування соусів.

  • 61,5% – вершкове масло пониженої жирності. Містить менше жирів, має легшу консистенцію, але швидше псується й менш стійке до нагрівання. 

Ще один різновид – топлене масло (Гхі). Воно очищене від води та білків, має довгий термін зберігання. Основна перевага Гхі – висока температура димлення (приблизно 250°C), що робить його ідеальним для смаження. Також його використовують для приготування соусів, додають до каш. У аюрведі Гхі застосовують і з лікувальною метою, наприклад, щоб покращити травлення. Через відсутність молочних білків продукт підходить для людей, які не сприймають лактозу. Крім того, він може зберігатися тривалий час без холодильника.

Якщо виникла необхідність купити масло вершкове, крім вмісту жиру, потрібно звернути увагу на інші критерії:

  • склад – пастеризовані вершки або коров’яче молоко, без рослинних жирів, консервантів чи ароматизаторів;

  • колір – рівномірний кремовий, без жовтих плям;

  • консистенція – щільна, але за кімнатної температури продукт повинен пом'якшуватись;

  • пакування – непрозора фольга або пергамент, оскільки сонячне світло руйнує вітамін A;

  • маркування – на упаковці повинно бути написано «вершкове масло»;

  • ціна – часто свідчить про якість сировини, вміст жиру та натуральність продукту, тому не може бути надто низькою. 

Продукцію європейських виробників, які дотримуються високих стандартів якості, пропонує інтернет-магазин Egastronom:

  • Kerrygold – ірландська компанія, яка займається виробництвом високоякісних, натуральних продуктів з відмінними смаковими характеристиками, використовуючи для цього екологічно чисте молоко корів;

  • Mlekovita (Польща) – має понад 90 років історії, експортує свої товари до більш ніж 160 країн світу;

  • Mleczna Dolina (Польща) – приваблює покупців вигідним співвідношенням ціни та якості.

Покупці мають змогу отримати консультацію менеджера, замовивши дзвінок чи написавши у чат. Також можна додати декілька товарів у порівняння та самостійно порівняти їхні характеристики. Для збереження свіжості вершкового масла компанія пропонує доставлення у спеціальних термобоксах, оснащених ізоляційною плівкою, яка сприяє підтриманню стабільної температури всередині. 

Вгору