|
Кількість
|
Вартість
|
||
|
|
|||
Молоко: універсальний продукт для щоденного вживання
З молочними продуктами ми знайомимося ще в ранньому дитинстві. Саме тому вони асоціюються у людей з турботою та домашнім затишком. Молоко має відмінні смакові якості, є джерелом важливих поживних речовин – кальцію, білка, вітамінів D і B12, що допомагає підтримувати здоров’я кісток, зубів, покращувати роботу нервової системи, зміцнювати загальний імунітет. Його вживання важливе для дітей і підлітків, оскільки саме в цей період організм потребує великої кількості кальцію для формування кісткової тканини. Для дорослих – це гарний спосіб підтримувати баланс поживних речовин, для спортсменів чи людей похилого віку – зберігати м’язову масу.
Молоко добре поєднується з іншими продуктами, тому використовується в багатьох рецептах. З ним готують соуси, випічку, десерти, додають до каш і навіть перших страв. Кава чи чай з молоком вже стали щоденною ранковою звичкою багатьох людей. А в гарячому вигляді з медом продукт допомагає позбутися симптомів простуди, подолати безсоння.
Сучасні виробники пропонують широкий вибір молока – безлактозне, рослинне (вівсяне, мигдальне, кокосове), різної жирності, збагачене вітамінами. Це робить продукт доступним для людей, що мають деякі проблеми зі здоров'ям чи дотримуються дієти.
Що таке рослинне молоко і чим воно корисне
Напій, виготовлений із рослинної сировини, не містить лактози, холестерину, підходить для веганів, людей, які чутливі до лактози та мають алергію на молочні білки. Основні види рослинного молока:
-
Мигдальне. Виготовляється з подрібненого мигдалю та води, відрізняється легким, горіховим смаком. Напій низькокалорійний, збагачений вітаміном E, підходить для додавання в каву, приготування десертів, смузі.
-
Вівсяне. Має солодкуватий, м’який смак, містить клітковину. Можна використовувати для сніданку, додавати у випічку. Завдяки здатності добре пінитися такий продукт популярний в кав’ярнях.
-
Соєве. Молоко багате білком, подібним до тваринного, має нейтральний смак. Його часто використовують в кулінарії, як основу для йогуртів і сирів.
-
Кокосове. Ароматний, солодкуватий, насичений жирами напій. З ним можна готувати азійські страви, випічку, додавати до кави.
-
Рисове. Легкий, гіпоалергенний продукт з солодкуватим смаком. Завдяки високому вмісту вуглеводів підходить для активних людей. Також це найбільш безпечний варіант для тих, хто схильний до алергічних реакцій.
-
Горіхове (з фундука, кеш'ю). Має виражений горіховий смак, добре поєднується з кавою, десертами, містить корисні жири та мікроелементи.
Рослинне молоко легко засвоюється, не спричиняє алергії, має різноманітні смаки. Часто його збагачують кальцієм, вітамінами B12, D, E.
Як вибрати молоко
Вибір між продуктом рослинного і тваринного походження залежить від індивідуальних потреб, стану здоров’я та особистих уподобань споживача. За відсутності харчових обмежень кращим джерелом білка стане коров'яче молоко, що містить всі незамінні амінокислоти, багато кальцію, вітамінів B12 і D. Такий напій ідеальний для дітей, підлітків, спортсменів, літніх людей.
Залежно від технології обробки продукт може бути:
-
Пастеризованим (короткочасне чи тривале нагрівання до 63–90°C, залежно від типу пастеризації, потім охолодження). Містить більше поживних речовин, має короткий термін зберігання (5–7 днів).
-
Ультрапастеризоване (нагрівання до 135–150°C протягом 2-4 секунд). Може зберігатися до 6 місяців у закритій упаковці без холодильника.
-
Стерилізоване (тривале нагрівання до 115–120°C). Може зберігатись до 12 місяців, але має менш насичений смак.
За жирністю розрізняють молоко:
-
Знежирене (0,1–0,5%). Підходить для дієтичного харчування, має мінімальну калорійність, але смак може бути водянистим.
-
Низької жирності (1,5%). Кращі смакові характеристики, невисокий вміст жирів.
-
Середньої жирності (2,5–3,2%). Найпоширеніший варіант для щоденного споживання.
За наявності труднощів із засвоєнням лактози або алергії на білки краще купити молоко безлактозне або рослинне. Але воно не повинно містити штучних ароматизаторів, барвників, стабілізаторів. Необхідно обирати продукцію з коротким і простим складом (вода + основний інгредієнт).
Товари, що відповідають стандартам якості, пропонує магазин EGastronom. В каталозі легко знайти потрібну продукцію, якщо налаштувати пошук за бажаними характеристиками (коров'яче, рослинне, без лактози тощо). На сторінці обраних товарів необхідно вказати їхню кількість та натиснути кнопку «Купити». Замовлення доставляють перевізники Нова Пошта, Укрпошта (відправлення двічі на тиждень), оплату можна здійснити за допомогою банківського переказу чи через безпечний онлайн-сервіс.
Молоко та молочні вироби як основа щоденного раціону
Молоко — це цінне джерело кальцію, що зміцнює кістки та зуби. Містить білки, необхідні для росту й відновлення клітин організму, вітаміни групи B, які підтримують енергійність і правильну роботу нервової системи. Регулярне вживання молока сприяє зміцненню імунітету та нормалізації обміну речовин. Це універсальний продукт, що використовується у чистому вигляді і як основа для численних страв та напоїв. Молочні продукти охоплюють не лише класичне молоко, а й інші продукти для кулінарії. У магазинах можна знайти свіжий йогурт з фруктовими наповнювачами, натуральні вершки для кави чи приготування соусів, а також вершкове масло та маргарин, які широко застосовуються у випічці.
Де купити якісне молоко та сири?
Сири — це також молочний продукт, поєднують високу поживність та різноманіття смаків. Виготовлені з молока, є джерелом кальцію, білків і корисних жирів, які легко засвоюються організмом. Асортимент дуже широкий: розсільний сир, сир крем, тофу, сир тостовий. Особливу популярність мають сири з пліснявою, що вирізняються вишуканим смаком, а також овечі та козячі сорти, які цінуються за ніжну текстуру та користь для здоров’я. Серед преміальних варіантів виділяються італійські пармезан та Грана Подано. Такий широкий вибір у магазині EGastronom дає змогу кожному знайти продукт відповідно до смакових уподобань. Гарантуємо розумні ціни, якісні товари та швидку доставку.