Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чим корисні йогурти
Кисломолочні продукти люди почали вживати ще в давнину, коли молоко зберігалося в шкіряних мішках або глиняному посуді та зброджувалося під впливом природних бактерій. Так з’явилися перші форми йогурту, які легше засвоювались, добре насичували, мали довший термін зберігання. Зараз такий кисломолочний продукт отримують шляхом ферментації молока за допомогою спеціальних бактеріальних культур. Він має густу консистенцію, кислуватий смак і ніжний молочний аромат.
Завдяки живим бактеріям йогурт покращує травлення, нормалізує мікрофлору кишківника, допомагає виводити токсини. Пробіотики позитивно впливають на роботу імунної системи, покращують засвоєння вітамінів. Кальцій сприяє зміцненню кісток, зубів, може знижувати ризик деяких захворювань.
Натуральні йогурти без цукру і добавок можна вводити в дитячий раціон вже з 8–10 місяців. Дорослим також рекомендується щоденно вживати 100-200 г продукту, особливо при порушеннях травлення чи після курсу антибіотиків для відновлення мікрофлори. Літнім людям він допоможе підтримувати кісткову масу завдяки кальцію, буде позитивно впливати на рівень холестерину та імунітет. Однак варто проявляти обережність тим, хто страждає від алергії на білок коров’ячого молока чи має лактозну непереносимість.
Види йогуртів
Кисломолочний продукт класифікують за способом виготовлення, консистенцією, складом та наявністю добавок. Основні типи йогуртів:
-
Натуральний, класичний. Виготовляється лише з молока та живих бактеріальних культур. Має м’який, злегка кислуватий смак, підсолоджувачі у складі відсутні. Це гарний варіант для здорових перекусів або додавання до різних страв.
-
Фруктовий. Може містити ягоди, фрукти, фруктове чи ягідне пюре. Відрізняється більш яскравим смаком, тому особливо подобається дітям.
-
Злаковий. Додавання злаків чи насіння сприяє кращому насиченню, тому такий варіант можна обирати для сніданку.
-
Біфідойогурт. Продукт збагачений біфідобактеріями, які позитивно впливають на мікрофлору кишківника, сприяють зміцненню імунної системи та допомагають у разі розладів травлення.
-
Пробіотичний. Такий йогурт містить живі культури, що підтримують баланс мікрофлори кишківника, покращують засвоєння поживних речовин. Його часто рекомендують після курсу антибіотиків.
-
Грецький. Має густу, кремову консистенцію, відрізняється підвищеним вмістом білка. Це гарний вибір для спортсменів або тих, хто дотримується здорового харчування.
В десертних варіантах з шоколадом, карамеллю чи ваніллю поєднується користь зі смаковим задоволенням. Продукція зі зниженим вмістом жиру підійде для людей, які слідкують за калорійністю.
Особливості вибору йогуртів
Користь від вживання продукту можна отримати, якщо обирати його з урахуванням таких характеристик:
-
Склад. У складі натурального йогурту має бути лише молоко та закваска. Він не повинен містити рослинних жирів, консервантів, барвників, ароматизаторів, великої кількості цукру.
-
Вміст живих бактерій. Для позитивного впливу на травлення рекомендується шукати продукцію з написами «Живі культури», «Пробіотики» чи «Біфідобактерії» на етикетці.
-
Жирність:
-
0–1,5% – легкий, дієтичний;
-
2,5–3,5% – класичний варіант;
-
6% і більше – грецький або густий йогурт, більш поживний.
-
-
Термін зберігання:
-
5–14 днів – натуральний продукт з живими бактеріями;
-
до кількох місяців – містить консерванти або пройшов термічну обробку.
-
Для щоденного вживання найкраще обирати натуральну кисломолочну продукцію без цукру, а варіанти з наповнювачами та добавками можна споживати як десерт.
Виробник також має значення. В магазині Egastronom можна купити йогурти відомих брендів, наприклад:
-
Bauer. Німецька компанія, флагманський продукт якої «Der große Bauer», випущений у 1975 році, залишається популярним і сьогодні. Виробник ретельно перевіряє молоко на вміст жиру, білка, наявність бактерій та залишків медикаментозних препаратів, що свідчить про високу якість товарів.
-
Mövenpick. Швейцарський бренд, перевагами якого є надійність та виняткова якість. Пропонує преміальну продукцію з різними смаками (полуниця, чорниця, лісові ягоди та інші) без ароматизаторів у складі.
Замовити йогурти можна гуртом або вроздріб з доставленням по Україні. Транспортуються вони в спеціальному охолодженому пакуванні, що гарантує збереження якості та свіжості. Оплатити замовлення можна за реквізитами або онлайн через захищену платіжну систему. Для тих, хто звик робити покупки офлайн, працює мережа фірмових магазинів у різних містах країни. Тут можна особисто ознайомитися з асортиментом і придбати все необхідне. Досвідчені продавці-консультанти допоможуть зробити правильний вибір.